ČPP

Ovdje možete pronaći odgovore o pitanjima koja ste često postavljali.

Šta je BIZOO?

Kako apliciram za BIZOO?

Mi smo napravili online aplikaciju za bolje i brže iskustvo apliciranja. Možete aplicirati na našem internet sajtu, svaki put kada je otovren poziv za Aplikacije.

Ko može aplicirati?

Mi podržavamo timove koji imaju ideju, razvili su proizvod u beta verziji, lanisran (registrovan) startup, čak i startupe sa korisnicima, kupcima i prihodima.

Može li jedna osoba aplicirati?

Da, ali su šanse za prolazak manje. Startup je previše posla za jednu osobu.

Koji je krajnji rok za aplikaciju?

Rok za apliciranje za Drugi ciklus je 25. Februar 2014. Aplikacije koje su poslane nakon ovog roka neće biti razmatrane.

Da li trebamo napisati biznis plan?

Ne za nas. Naš aplikacijski obrazac govori o poslovnim aspektima vašeg startupa. Mi volimo demo i nikada ne čitamo poslovni plan.

Koja pitanja trebaju biti odgovorena u aplikacijskom procesu?

Da bi još više olakšali aplikaciju napravili smo Word dokument (.doc) koji sadrži sva pitanja na koja trebate odgovoriti. Sada možete pripremiti sve odgovore i onda početi popunjavati formu. Za preuzimanje dokumenta klikni ovdje.

Da li mi je potreban prototip? Da li moram da imam kupce?

Mi vjerujemo u ideje izvan okvira naučenog razmišljanja koje su već bile bačene na sto za diskusiju ili čak bolje, testirane ili izvedene. Stoga, mi vas srdačno savjetujemo da aplicirate iako ste napravili svoj prototip ili ako ste počeli raditi na njemu. Nama će biti drago da vidimo kako ste započeli raditi na svojim idejama u praksi.

Da li ćete potpisati NDA? Kako da znam da mi nećete ukrasti ideju?

Mi nudimo informalno obavezivanje da bi smo zadržali povjerljivost. Najčešće mi ne potpisujemo NDA, osim ako startup ne insistira. Mi smo primili mnogo ideja i za nas je izvršavanje ono što najviše znači.

Ko su ovi mentori?

Kada se referiramo na mentore, mi govorimo o ekspretima u različitim poljima tehnologije i biznisa koji su sastavni dio tehnološke startup kompanije. Ovi mentori vjeruju u viziju zajedničkog rada na poboljšanju preduzetništva na Balkanu. Ovi osnivači, pravnici, produkt eksperti, računovođe i regruteri će donijeti neizmjerno vrijedno iskustvo u BIZOO sa kojima svi znamo da će učesnički timovi biti uzbuđeni da sarađuju. Prati ovaj link da vidiš naše mentore.

Da li tražite investitora ili mentora?

Mi cijenimo podršku kako od potencijalnih investitora tako i od mentora. Ako ste zainteresirani za nešto od toga, molim vas kontaktirajte nas na info@bizoo.ba

Koji je tvoj model učešća?

Tokom BIZOO Akceleracijskog programa kompanije će dobiti 25.000,00 EUR u tehnologiji, resursima i treninzima. Tokom ove faze neće se zahtijevati od startupa da daju bilo kakav udio od svojih kompanija.